Για την ιδιωτικοποίηση (και) των φυλακών…

Θυμήθηκα ένα σχόλιο του Jello Biafra (Dead Kennedys) σχετικά με τις φυλακές· την ιδιωτικοποίησή τους και την αύξηση των ποινών και κατ’ επέκταση του πληθυσμού των κρατουμένων.

Δείτε όλο βίντεο της συναυλίας του J. Biafra και των Guantanamo School of Medicine στην Αθήνα, το 2012.

μεταβείτε απευθείας στο 1.19′.00”)

 

(πρόχειρη μετάφραση για τους… μη εξοικειωμένους στην biafrιkή προφορά 🙂 )

Υπάρχει και μία βιομηχανία που αναπτύσσεται την εποχή της εταιρικής, φασιστικής λιτότητας.

Στην Αμερική, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο: “λοιπόν, η Κυβέρνηση δεν έχει χρήματα και δε θα θέλαμε βέβαια να πληρώσουν φόρους οι πλούσιοι, θα έπρεπε εμείς να πληρώνουμε αυτούς, για να είναι πλούσιοι…”

Συνεπώς, αντί αυτού, όλες οι υπηρεσίες που η Κυβέρνηση παρέχει στους πολίτες, θα έπρεπε να δοθούν σε εταιρείες και να ιδιωτικοποιηθούν!

Η ιδιωτικοποίηση είναι βλακεία. Η ιδιωτικοποίηση είναι μια απάτη. Η ιδιωτικοποίηση είναι ένα σεξουαλικό φετίχ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Λοιπόν, μαντέψτε τι έχουν ιδιωτικοποιήσει στην Αμερική… Τις φυλακές!

Φυλακές για Κέρδος.

Φυλακές για κέρδος;! Πώς αποκομίζεις κέρδος, διοικώντας μια φυλακή;

Βάζεις όλο και περισσότερους ανθρώπους μέσα στην φυλακή, για όλο και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα/ποινές, για όλο και μικρότερα, ασήμαντα αδικήματα.

Γι’αυτό έχουμε και τον Πόλεμο κατά των Ναρκωτικών (War on Drugs).

Γι’αυτό μαζεύουμε τους μετανάστες.

Και γι’αυτό αυτές οι εταιρείες φυλακών αγοράζουν τηλεοπτικό χρόνο και πολιτικές (προεκλογικές) καμπάνιες, για να πείσουν τους ψηφοφόρους στη “Χώρα του Πανικού” (Panicland στο μυαλό τους) να ψηφίσουν υπέρ όλο και χειρότερων νόμων.

Κι έτσι, στην Καλιφόρνια, υπάρχει τώρα ένας νόμος που λέγεται: 3 Χτυπήματα – 3 Strikes.

Αυτό που σημαίνει είναι ότι: με 3 κακουργήματα, ακόμα και αν το τρίτο στη σειρά, είναι ένα μικρό, πολύ μικρό, έγκλημα, μπαίνεις στην φυλακή ισόβια, ώστε μια ιδιωτική εταιρεία φυλακής, να βγάλει χρήματα.

Ό,τι και να κάνετε, μην αφήσετε να συμβεί ιδιωτικοποίηση των φυλακών στην Ελλάδα.

Μην το αφήσετε να συμβεί. Γιατί αφού ξεκινήσει, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει!

Στη wikipedia αναφέρεται ότι ο νόμος “3 Strikes and you’re out” (έχει πάρει το όνομα από το baseball) αλλά και άλλοι παρόμοιοι σε διάφορες Πολιτείες, αφορούν σε προηγούμενα καταδικασθέντες για σοβαρά (βίαια) κακουργήματα. Στην Καλιφόρνια (ψηφίστηκε το 1994) ήταν η πιο αυστηρή εφαρμογή, καθώς δεν απαιτούσε η τρίτη φορά να αφορά σε βίαιο έγκλημα, αρκούσε ένα μικρότερης σημασίας αδίκημα για να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Πρακτικά, για το ίδιο κακούργημα, αυτός που έχει ήδη στο ιστορικό του άλλα δύο, θα εκτίσει ποινή μεγαλύτερη από αυτόν που καταδικάζεται για πρώτη φορά (κάτι που ούτως ή άλλως οι δικαστές λαμβάνουν υπόψιν) και ουσιαστικά την τρίτη φορά η ποινή είναι από 20 χρόνια έως ισόβια, με δυνατότητα για αίτηση αποφυλάκισης μετά το πέρας των 20 ετών.

Στο παραπάνω άρθρο, αναφέρεται και ότι τα δεδομένα έδειχναν ότι αυτοί οι νόμοι δε μείωσαν απαραιτήτως τα βίαια εγκλήματα, δεν έφεραν το επιθυμητό (για το κοινό) αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως, φυλακίζονταν περισσότεροι “εγκληματίες” για μη βίαια εγκλήματα και πλημμελήματα, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των φυλακισμένων. Το 2012 έγινε αποδεκτή μια πρόταση για τροποποίηση αυτού του νόμου (Proposition 36), σχετικά με την αίτηση για αποφυλάκιση ή αναστολή.

Strike Link: http://wp.me/p1mhMO-5N

Advertisements

(μιλήστε κοντά στο μικρόφωνο)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s